Πολιτική ενημέρωση

Υποψήφιος ΜέΡΑ25: Υπόσχομαι ότι αν εκλεγώ θα καπνίσω κάνναβη μέσα στη Βουλή! Ήμουν παράλυτος και περπάτησα ξανά χάρη στην κάνναβη

Ζητήσαμε από τον Ανδρέα Ρουμελιώτη ένα μικρό σημείωμα με τις θέσεις του για την κάνναβη, γραμμένο για το CannabisNews.Gr. Mας απάντησε με το παρακάτω μικρό, αλλά εύγλωττο κείμενο και μια πληθώρα από βίντεο. Μας τα έστειλε μάλιστα με τη συνοδεία των διαφημιστικών φωτογραφιών της υποψηφιότητάς του. «Αφού υποψήφιος είμαι, κρυφό είναι;»

Είμαι ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Ανδρέας Ρουμελιώτης και αποφάσισα την τελευταία στιγμή να είμαι υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στη Β2 Δυτική Αθήνα (Δήμοι Περιστερίου, Ιλίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας).
Υπόσχομαι ότι αν εκλεγώ θα καπνίσω κάνναβη μέσα στη Βουλή. Ρουμελιώτης Ανδρέας, χρήστης.

Πριν ένα μήνα ήμουν παράλυτος από το δεξί πόδι και ένα μήνα στο νοσοκομείο λόγω της οξείας μυελίτιδας που έπαθα.

Είμαι όρθιος και υποψήφιος στις εκλογές, επειδή κάνω χρήση φαρμακευτικής κάνναβης (CBD και THC) ακολουθώντας τις οδηγίες του φίλου μου γιατρού Γιώργη Οικονομόπουλου
Η οξεία μυελίτιδα που έπαθα οφείλεται σε ένα ρωγμώδες κάταγμα στον 3ο και τον 4ο θωρακικό, που έχω και υποφέρω από τους πόνους από το 1986, όταν μας χτύπησε μια Μερσεντές που οδηγούσαν φασίστες της ΕΝΕΚ, στην πλατεία Εξαρχείων. Εμένα, τον Λακόπουλο και την αείμνηστη συντρόφισσα Ρίκα.

Τα τελευταία χρόνια, που η κατάστασή μου έχει επιδεινωθεί, για να μπορώ να περπατάω, κάνω χρήση φαρμακευτικής κάνναβης. Πρωτοστατώ στο αντιαπαγορευτικό κίνημα μαζί με τους φίλους μου ψυχίατρος Κλεάνθη Γρίβα και Γιώργη Οικονομόπουλο και τους συντρόφους μου ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ και είμαι υπέρ της απελευθέρωσης της χρήσης της κάνναβης και για ιατρικούς και για ψυχαγωγικούς λόγους.

Στο site μας enallaktikos έχουμε δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα γι’ αυτό. Ήμασταν από τα ελάχιστα site που τόλμησαν να στηρίξουν το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ που έγινε στην Πλατεία Συντάγματος και χορηγοί επικοινωνίας σε όλα τα αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα μικρό βήμα, που κατά τη γνώμη μου δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Δεν νομιμοποίησε, όπως είχε υποσχεθεί, τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους, την αυτοκαλλιέργεια από τους ασθενείς, μεταξύ των οποίων κάποιοι ακόμα διώκονται. Δίνει άδειες για τεράστιες μονάδες καλλιέργειας σε καναδικές και ισραηλινές εταιρείες φτιάχνοντας ένα θεσμικό πλαίσιο, που βοηθάει τα ολιγοπώλια και αποκλείει τους μικρούς παραγωγούς, τους συνεταιρισμούς νέων, δηλαδή χιλιάδες που θα μπορούσαν να καλλιεργούν σε ένα κομμάτι γης κάνναβη και να ζουν από αυτό.

Αγωνίζομαι εδώ και τριάντα χρόνια υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης χωρίς μισόλογα
…για να μπορεί, όποιος θέλει να βάλει μια γλάστρα στο μπαλκόνι του, όπως γίνεται στον Καναδά, σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, στην Ισπανία, στην Ολλανδία και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ένας λόγος που είμαι υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 είναι ότι χωρίς μισόλογα υποστηρίζει την ελεύθερη χρήση της κάνναβης.

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close