Ειδήσεις

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα – Ένας «παρεξηγημένος» φασίστας

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα – Ένας «παρεξηγημένος» φασίστας

«Οι ομοφυλόφιλοι μου φέρνουν γέλιο! …Όχι γιατί είναι αστείοι, αλλά επειδή είναι γελίοι» – Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Το να φορέσει κάποιος μία μπλούζα με τον Che δείχνει σημάδια «επαναστάτη»…ή μήπως δείχνει άτομο που δεν ξέρει την πραγματική ιστορία του Che? Γιατί όσοι γνωρίζουν την πραγματική ιστορία και τη φορούν δεν έχουν καμία διαφορά από τους οπαδούς του Hitler.
Ας εξηγήσουμε εν συντομία γιατί…

Ας ξεκινήσουμε με μερικές απλές πληροφορίες σχετικά με την συνολική δράση του Che, και θα αφήσουμε τα συμπεράσματα στους αναγνώστες.

– Ο Ernesto θεωρούσε την ομοφυλοφιλία ασθένεια, έτσι όποιος ήταν ομοφυλόφιλος τον έστελναν σε στρατόπεδα εργασίας (όπου υπήρχε και η περιβόητη πινακίδα «Η δουλειά θα σας κάνει άντρες»).

– O Ernesto είχε μεγάλη απέχθεια για τους μαύρους (ειδικά τους μαύρους Ιερείς), τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, τους φορείς HIV (AIDS) τους ομοφυλόφιλους, και τους Καθολικούς. Όλοι αυτοί είχαν την ίδια τύχη: Στρατόπεδα εξαναγκαστικής εργασίας.

– Κατά την διακυβέρνηση του είχε απαγορέψει συγκεκριμένα είδη μουσικής (π.χ. Beetles), και συγκεκριμένα είδη βιβλίων. Σας θυμίζει κάτι;
Το 1959 ο ίδιος ο Che έκαψε δημοσίως 3.000 βιβλία τα οποία ανήκαν στην αντικομουνιστική ένωση (μυστική οργάνωση που στα βιβλία είχε στοιχεία από έρευνες για 250.000 κομμουνιστές και στελέχη της KGB).

– Ο Ernesto ήταν άθεος.

– Ο Ernesto ήταν πολύ ενεργός σεξουαλικά. Στα 14 είχε την πρώτη του επαφή με γυναίκα (την υπηρέτρια του σπιτιού του), ενώ είχε σχέση και με την πρώτη του ξαδέρφη.

– Μετά την επανάσταση, εκτελέστηκαν χιλιάδες αμάχων (μαζί και γυναικόπαιδα) που είχαν διαφορετικές απόψεις από τον Ernesto.
Ακόμη και καθολικοί παπάδες εξορίστηκαν ή εκτελέστηκαν λόγω της θρησκείας και των πιστεύω τους.
Υπολογίζεται ότι εκτελέστηκαν 14.000+ άνθρωποι.

– Από τις βιογραφίες του είναι γνωστό ότι δεν συμπαθούσε την καθαριότητα γι’ αυτό και οι φίλοι του τον φώναζαν γουρούνι (τσόντσο στα Ισπανικά). Άλλαζε πουκάμισο μία φορά την εβδομάδα (!).

– Ο Ernesto ξεκίνησε το κίνημα ως πατριώτης, και μέχρι το κίνημα να μεγαλώσει δεν φανέρωσε τα κομμουνιστικά του ιδεώδη (για να μην εγκαταλείψουν τον σκοπό οι συμπολεμιστές του).
Το 1956 στις πρώτες τους επιθέσεις κατά του Batista παρουσιάστηκαν ως αντικομουνιστές δημοκράτες και μαχητές της ελευθερίας.

– Στα τελευταία χρόνια της ζωής του παραιτήθηκε της υπηκοότητας του (κουβανέζικη) και της θέσης του στο κυβερνών κόμμα μέσω αλληλογραφίας που διάβασε ο Fidel Castro δημοσίως.

– Ο Ernesto είχε ως στόχο να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο πόλεμο, έτσι ώστε να επιβληθεί ο κομμουνισμός παγκοσμίως και το φαινόμενο του καπιταλισμού να εξαλειφθεί. Θεωρώντας “παράπλευρες απώλειες” την δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αρκεί να επιβληθεί ο κομμουνισμός.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους φονιάδες-φασίστες στην ιστορία, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε δύο θετικά στοιχεία που ελάχιστοι “νέο-φιλελεύθεροι” κομμουνιστές έχουν…αγαπούσε την χώρα του (ήταν πατριώτης) και πίστευε με ουσία και πράξη την θεωρία του (δεν «πουλούσε» απλά άποψη πίσω από παχυλούς μισθούς και καλή ζωή).

Τέλος ένα μικρό quiz…Ποιος πρωθυπουργός ονόμασε το γιο του Ernesto και έχει ως πρότυπο τον Che?

Ερνέστο-Τσίπρας

Ως πηγές χρησιμοποιήθηκαν βίντεο όπου μιλούσαν συμπολεμιστές του che και αναγνωρισμένες έρευνες-βιογραφίες.
Πηγή 1
Πηγή 2

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close