ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Σοκ! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει νέο χαμηλότερο κατώτατο μισθό και Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων από το φθινόπωρο!

Πιέσεις για τη μείωση του εθνικού κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη κάτω από το επίπεδο των 586 ευρώ που βρίσκεται σήμερα, δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το ΔΝΤ, γι’ αυτό…

…Η κυβέρνηση ετοιμάζει μια πρόταση μείωσης του κατώτατου μισθού μόνο στις επιχειρησιακές συμβάσεις δηλαδή να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα να μπορεί να συμφωνηθεί κατώτατος μισθός, κάτω από τον εθνικό κατώτατο μισθό, αν κάτι τέτοιο συμφωνηθεί σε επίπεδο μίας επιχείρησης μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων.

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις έτσι μπορούν να αποτελέσουν το Δούρειο Ίππο για την είσοδο στην ελληνική αγορά της απελευθέρωσης του κατώτατου μισθού!

Το ΔΝΤ ζητά ακόμη να προχωρήσει το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων» με προτεραιότητα σε κρίσιμα επαγγέλματα όπως οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι φορτοεκφορτωτές.

Επίσης ζητά να εφαρμοστούν οι συστάσεις του ΟΟΣΑ για τη μείωση των εμποδίων για τον ανταγωνισμό στους τομείς του χονδρικού εμπορίου, των κατασκευών και του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης του συστήματος αδειοδότησης στους κλάδους τροφίμων και ποτών, καθώς και στον τουρισμό.

Πηγή: Newsbomb.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close