ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Βροχή κατασχέσεων από την Εφορία για χρέη

Ρεκορ διετίας!!! Ένας στους δύο δεν έχει να πληρώσει – 1.500.000 “ραβασάκια”-ειδοποιήσεις σε οφειλέτες…

Η εκτέλεση κατασχέσεων από την αρχή του έτους έφτασε στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας διετίας. Μόνο τον μήνα Ιούνιο εκτελέστηκαν περισσότερες από 30.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Mε συνοδοιπόρο την απειλή κατασχέσεων από την Εφορία για ληξιπρόθεσμα χρέη βρίσκονται 1.492.088 φορολογούμενοι.

Σε αυτούς τους οφειλέτες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μπορεί να επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών, ενώ στο 51% εξ αυτών έχουν ήδη επιβληθεί δεσμεύσεις και κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Συνολικά μέχρι το τέλος Ιουνίου 4.003.372 φορολογούμενοι χρωστούσαν 89,8 δισ. ευρώ.

Η εκτέλεση κατασχέσεων από την αρχή του έτους έφτασε στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας διετίας. Μόνο τον μήνα Ιούνιο εκτελέστηκαν περισσότερες από 30.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών με εντολές των εφοριών.

Σχεδόν το 50% του ΑΕΠ χρωστούν στην Εφορία τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Ενας στους δύο φορολογουμένους αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις και αφήνει απλήρωτους τους οφειλόμενους φόρους.

Συνολικά 4.003.372 φορολογούμενοι, σύμφωνα με το Εθνος, χρωστούν 89,8 δισ. ευρώ και ήδη εκφράζονται φόβοι για νέα έκρηξη των χρεών τα οποία δεν αποκλείεται να εκτοξευτούν σε επίπεδα των 95 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος τους έτους.

Πηγή: Newsbomb.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close