Πολιτική ενημέρωση

Βαριές καταγγελίες για έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Σε βαρύτατες καταγγελίες για περιστατικά κομματικού ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ αλλά και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων προέβησαν οι δημοσιογράφοι Θανάσης Αυγερινός και Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης.

Με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγής» όπου η εφημερίδα συνέκρινε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας κάνοντας λόγο για πλήρη έλεγχο της νέας κυβέρνησης στην ΕΡΤ και ΑΠΕ, οι δυο δημοσιογράφοι καταγγέλλουν περιστατικά και τακτικές κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποτέ δεν είχε πέσει το Πρακτορείο τόσο χαμηλά σε κομματικό έλεγχο των ειδήσεων, σε απόκρυψη, κατασκευή ή αλλοίωσή τους κατά πώς βόλευε το τότε κυβερνητικό αφήγημα» καταγγέλλει στο Facebook ο Θανάσης Αυγερινός, επί σειρά ετών ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Αυγερινός αναφέρει: «Στα οκτώ και πλέον χρόνια, που εργάστηκα ως ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Μόσχα μέχρι να απολυθώ από τον Μ.Ψύλο το 2015, ποτέ δεν είχε πέσει το Πρακτορείο τόσο χαμηλά σε κομματικό έλεγχο των ειδήσεων, σε απόκρυψη, κατασκευή ή αλλοίωσή τους κατά πώς βόλευε το τότε κυβερνητικό αφήγημα. Λίγους μήνες μετά την απόλυσή μου ο Ψύλος διαπίστευσε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τον κομματικό εκλεκτό, που παραμένει ως και σήμερα διαπιστευμένος, χωρίς να έχει γράψει πάνω από 10-20 ανταποκρίσεις στη ροή του Πρακτορείου όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια!».

Υπαγόρευαν τις ειδήσεις τηλεφωνικά!

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης σχολιάζει ότι τα τελευταία 4,5 χρόνια οι δημοσιογράφοι σε ΑΠΕ και ΕΡΤ «υπέστησαν την πιο φασιστική ποδηγέτηση από τον Νίκο Παππά, alter ego του τέως πρωθυπουργού».

Ο κ. Τετράδης καταγγέλλει πως «οι άνθρωποι που υπαγόρευαν από το τηλέφωνο στους δημοσιογράφους τι να γράφουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στην ΕΡΤ τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν το θράσος να μιλάνε για Βόρεια Κορέα που επιβάλλεται στον τομέα της ενημέρωσης».

«Οι πολίτες δεν ξέρουν ότι την περίοδο 2000-2008 οι διευθυντές των δύο Μέσων έκλειναν το τηλέφωνο σε υπουργούς που έπαιρναν για να διαμαρτυρηθούν ή για να ζητήσουν μια υπέρβαση! Και οι πολίτες δεν ξέρουν ότι την περίοδο Νίκου Παππά οι γκαουλάιτερ της κυβέρνησης ΥΠΑΓΟΡΕΥΑΝ τις ειδήσεις όπως τις ήθελαν να μεταδοθούν στους δημοσιογράφους! Ακριβώς όπως ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ γινόταν».

Πηγή: In.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close