Βίντεο-ενημέρωσηΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Θ. Τζήμερος: Δεν πρέπει να λέγεται “μεταναστευτικό” αλλά “εισβολικό”. Οι παππούδες μας που πήγαν μετανάστες, πήγαν νόμιμα, με τα χαρτιά τους, και περίμεναν να ακούσουν αν τους δέχεται ή όχι η χώρα υποδοχής.

Αν δεν τους δεχόταν, γύριζαν πίσω. Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που το κράτος που δέχεται εισβολή χρηματοδοτεί τον εισβολέα.

Το κράτος υποβάθμισε την Κω με ένα τρόπο απαράδεκτο… Πλήρης περιφρόνηση στους κατοίκους του νησιού.

Παρουσία μελών και φίλων της «Δημιουργίας, ξανά» πραγματοποίησε ομιλία απόψε στο ξενοδοχείο Blue Lagoon City στην Κω ο Θάνος Τζήμερος (Πρόεδρος του κόμματος και Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής) αναπτύσσοντας μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα:

• Γιατί η Σιγκαπούρη με έκταση όσο περίπου η μισή Ρόδος, έχει 277 δισ. ευρώ ΑΕΠ κι εμείς μόνο 178;
• Γιατί οι επενδυτές θεωρούν παράδεισο για επενδύσεις χώρες με μέσο μισθό 4000 ευρώ και την Ελλάδα με τους “μισθούς πείνας” δεν θέλουν ούτε να τη μυρίσουν;
• Γιατί είμαστε στη θέση 108 της παγκόσμιας κατάταξης οικονομικής ελευθερίας ενώ η Αλβανία είναι 34η;
• Γιατί η Βουλγαρία δανείζεται με 1% επιτόκιο κι εμείς με 4,6%;
• Πώς τα κατάφερε η Εσθονία, που το 1992 είχε τους πολίτες της στην ουρά με δελτίο για να μην λιμοκτονήσουν, να αντιστρέψει το κλίμα σε 6 μόλις μήνες και σε 2 χρόνια να καλπάζει;
• Πώς έγινε η Νότια Κορέα η οικονομική υπερδύναμη με 1,3 τρισεκατομμύρια ευρώ ΑΕΠ;

Τον Θάνο Τζήμερο προλόγισε ο Γιώργος Σεγραίδος.

Ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Περιφερειακός σύμβουλος Δ. Χαματζόγλου, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κω Α. Βαβλάς, ο Β. Τζόγιας κ.α.

Ενώ, πριν την εκδήλωση ο Θάνος Τζήμερος έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ για τις συναντήσεις του με τον Δήμαρχο, υποψήφιους Δημάρχους και εκπροσώπους φορέων και την καθυστέρηση στην αποκατάσταση των πληγών από τον σεισμό. Ο Θ. Τζήμερος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το κράτος υποβάθμισε την Κω με ένα τρόπο απαράδεκτο…δείχνοντας πλήρη περιφρόνηση στους κατοίκους του νησιού κι ενισχύοντας τον τουρισμό του all inclusive.

httpv://www.youtube.com/watch?v=X56vL6f-L5o

Πηγή: Aegeannews.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close