ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Θεοδωρικάκος: Οι Δήμοι θα κυβερνηθούν!

Άμεση νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου εσωτερικών για την κυβερνησιμότητα σε δήμους – περιφέρειες.

Νέο εκλογικό νόμο με κατάργηση της απλής αναλογικής, δυνατότητα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού και νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των δήμων, προανήγγειλε ότι θα προωθήσει άμεσα ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ανέφερε μάλιστα ότι το ν/σ με τις αλλαγές στην απλή αναλογική στους δήμους θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του epikairotita .gr που είχε αναφέρει πριν τις εκλογές ότι η πρώτη κίνηση στο Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας θα ήταν η αλλαγή στον Κλεισθένη με στόχευση να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα της πλειοψηφίας που δημιούργησε η απλή αναλογική. Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί πλήρως τις θέσεις των ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ που εξαρχής ήταν ταχθεί κατά του συστήματος της απλής αναλογικής.
Αποτελεί προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης και του νέου Υπουργού Εσωτερικών να προωθήσουν με νομοθετικές πρωτοβουλίες την δυνατότητα η Αυτοδιοίκηση να ξεκινήσει το έργο της από την 1η Σεπτεμβρίου χωρίς προβλήματα και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος σε ανούσιες προσπάθειες συνδιοίκησης και συνδιαχείρισης, που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα κι όχι τα συμφέροντα των δημοτών.

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close