Πολιτική ενημέρωση

Συριζαίοι σε απόγνωση – Προσφεύγουν στην Κομισιόν για ΕΡΤ και ΑΠΕ

Δύο ημέρες μετά το πρωτοσέλιδο της Αυγής με το οποίο παραλλήλιζαν την Ελλάδα με τη… Βόρεια Κορέα επειδή κάποιοι τομείς υπάγονται πλέον απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτύπησε!

Δύο ημέρες μετά το πρωτοσέλιδο της Αυγής με το οποίο παραλλήλιζαν την Ελλάδα με τη… Βόρεια Κορέα επειδή κάποιοι τομείς υπάγονται πλέον απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά μέσω ερώτησης των ευρωβουλευτών προς την Κομισιόν.

Ειδικότερα οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την ερώτηση που συνυπογράφουν ρωτούν να μάθουν εάν «υπάρχουν άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπου η εποπτεία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό;» ενώ αναρωτιούνται αν «υπάρχουν χώρες, όπου η αντιμετώπιση θεμάτων Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Δημόσιας Ασφάλειας έχει συγχωνευτεί στο ίδιο υπουργείο;».

Οι έξι ευρωβουλευτές ξέχασαν μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που βρέθηκαν στην Αντιπολίτευση, ότι η ΕΡΤ για αρκετό διάστημα υπαγόταν απευθείας στο στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα Νίκο Παππά, ότι αρκετές φορές χρησιμοποιήθηκαν τα κανάλια της για προπαγανδιστικούς λόγους υπέρ της τότε κυβέρνησης αλλά και ο τρόπος που λειτουργούσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου, Έλενα Κουντουρά και Δημήτρης Παπαδημούλης, επικαλούνται τη λειτουργία του κράτους Δικαίου για τη διάκριση των εξουσιών, αλλά και την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική για την ανεξαρτησία του Τύπου.

Στην ερώτηση που συνυπογράφουν ωστόσο, ξέχασαν τα συμπεριλάβουν τα πρόσφατα… κατορθώματα της ΕΡΤ. Η οποία όλως τυχαίως στις 10 Ιουνίου, έβγαλε από το πρόγραμμά της το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού επιλέγοντας να μεταδώσει ζωντανά όλη την ομιλία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα δεν βρήκε, αμέσως μετά τη λήξη της, ούτε πέντε λεπτά για τις υπόλοιπες ειδήσεις της ημέρας.

Μετά την κατακραυγή από τα τότε κόμματα της Αντιπολίτευσης η ΕΡΤ είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε τους τηλεθεατές πως «λυπάται που δεν πρόλαβε τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας».

Αναλυτικά η «απολογία» της ΕΡΤ
«Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».

Οι ίδιοι οι ευρωβουλευτές φαίνεται πως έχουν ξεχάσει την υπογραφή της συμφωνίας της ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ με την οποία – στο «παρά πέντε» των εθνικών εκλογών – δόθηκαν σκανδαλωδώς υπέρογκα ποσά σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ.

Πηγή: In.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close