ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

ΣΥΡΙΖΑ: «Εφικτή η νίκη – Θα κάνουμε λαϊκές συνελεύσεις» – Ενστάσεις και γκρίνια στη Π.Γ.

Στη χθεσινή -πρώτη µετά τις ευρωεκλογές- συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της Κουµουνδούρου «έβγαλαν τα εσώψυχά τους», ενώ δεν έλειψαν οι ενστάσεις και οι γκρίνιες, στο τέλος όμως συμφώνησαν για το πώς θα κινηθούν ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το «Έθνος» τα στελέχη κράτησαν χαµηλά τους τόνους, παρά τις όποιες ενστάσεις κατέθεσαν ο καθένας ξεχωριστά, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά συνέπεια ώστε το σχήµα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία να δώσει µε επάρκεια τη µάχη των εθνικών εκλογών.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι γκρίνιες για τα αίτια του εκλογικού αποτελέσµατος.

Όλοι εµφανίστηκαν αποφασισµένοι να αντιστρέψουν το κλίµα και συµφώνησαν πως θα πρέπει να µπει τέλος στην εσωστρέφεια.

Τα κυρίαρχα στοιχεία που προκύπτουν από τη χθεσινή συνεδρίαση είναι:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτάσσει τα θετικά του έργου του και του προγράµµατός του, βάζοντας σε δεύτερο πλάνο τον φόβο για το τι σηµαίνει πιθανή έλευση της Νέας Δηµοκρατίας.
Θα υπερτονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε ένα δύσκολο πρόγραµµα που ήταν ανακόλουθο µε τις αρχικές του διακηρύξεις, ωστόσο τώρα θα πρέπει να κριθεί για το µελλοντικό του σχέδιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιµείνει στην Προοδευτική Συµµαχία και στην ενδυνάµωσή της.
Τις επόµενες ηµέρες θα υποστηριχθούν πολύ οι υποψηφιότητες της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής και του Νάσου Ηλιόπουλου για τον Δήµο Αθηναίων.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του φέρεται να σχολίασε πως εντέλει δεν ήταν το «Μακεδονικό» που επηρέασε σε τόσο µεγάλο βαθµό το εκλογικό αποτέλεσµα. Ζήτησε από τα στελέχη να σηκώσουν τα µανίκια και µε τόλµη να δώσουν τη µάχη για την εθνική αναµέτρηση, επιµένοντας στο πρόγραµµα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονοµία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε, επίσης, η διενέργεια ανοιχτών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες μέρες και περιοδείες όλου το στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τόσο εφικτή, όσο και αναγκαία για τη χώρα η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Πώς θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον β’ γύρο των εκλογών
Το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής επιβάλλει τη συνεργασία στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, στον δεύτερο γύρο, προοδευτικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: Newsbomb.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close