ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

«Ψαλίδι» και στα αναπηρικά επιδόματα!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η ομάδα Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) ζητά επίμονα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να συνυπολογίζει στο εξής τα επιδόματα στα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Οι δανειστές θεωρούν υπερβολικό το κονδύλι των 700 εκατ. ευρώ που προβλέπεται βάσει Προϋπολογισμού ως ετήσια δαπάνη για τα αναπηρικά δικαιώματα. Υπό το πρίσμα αυτό, οι Θεσμοί ζητούν να ξεκινήσει άμεσα η μεταρρύθμιση των επιδομάτων για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), μέσω της επανεξέτασης των περίπου 185.000 δικαιούχων.

Η Παγκόσμια Τράπεζα λέει άλλα…
Σημειώνεται ότι, βάσει της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία αξιολογεί την πρώτη φάση του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι προνοιακές δαπάνες στην Ελλάδα φτάνουν τα 3,8 δισ. ευρώ (2,1% του ΑΕΠ), όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη των 28 είναι 4,2% του ΑΕΠ.
Επομένως, στην χώρα μας δαπανώνται ήδη πολύ λιγότερα κεφάλαια στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close