Πολιτική ενημέρωση

Κυβέρνηση ΝΔ: Πρώτα ψήφος εμπιστοσύνης, αμέσως μετά φορολογικό νομοσχέδιο

Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, το υπουργείο Οικονομικών θα τρέξει το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφισθεί από την Βουλή έως τις 10 Αυγούστου.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η ρύθμιση των 120 δόσεων με τις αλλαγές που σχεδιάζονται προκειμένου η ρύθμιση να γίνει περισσότερο ελκυστική και να υπαχθούν σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

Το σχέδιο που βρέθηκε και στο τραπέζι των συζητήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών προβλέπει τη μείωση της ελάχιστης δόσης, η οποία ανέρχεται σήμερα στα 30 ευρώ και λειτουργεί σαν κόφτης για τους μικροοφειλέτες, τη μείωση του επιτοκίου 5% σε 3% ή 4% με το οποίο επιβαρύνεται η ρυθμισμένη οφειλή και η διεύρυνση της δυνατότητας και των κριτηρίων ρύθμισης οφειλών για τα νομικά πρόσωπα.

Με δεδομένο ότι η Κομισιόν βλέπει ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων θα ανοίξει τρύπα στον φετινό προϋπολογισμό που θα μπορούσε να φθάσει ακόμα και το 1 δισ. ευρώ, στο υπουργείο Οικονομικών φιλτράρουν όλες τις παρεμβάσεις στη ρύθμιση.

Πηγή: Cnn.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close