Πολιτική ενημέρωση

Προσεύχονται στη Μέκκα για να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

«Αξίωσε μας το συντομότερο να προσευχηθούμε στην Αγία Σοφία» έλεγε ο ιμάμης

κεί που χτυπάει η καρδιά του μουσουλμανισμού, στην Κάαμπα της Μέκκας, ο ιμάμης έκανε δέηση στον Αλλάχ ώστε να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί. Στην προσευχή του ιμάμη στην Σαουδική Αραβία, ζητήθηκε παράλληλα από το Θεό να προστατεύει τον ηγέτη της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη, όλος ο μουσουλμανικός κόσμος επιθυμεί την μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. «Αλλάχ μου, προστάτευσε και δώσε ασφάλεια στην Τουρκία και σε όλους τους τόπους του Ισλάμ. Αλλάχ μου, φύλαγε τον ηγέτη της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και όλους τους μουσουλμάνους ηγέτες. Αλλάχ μου, αξίωσέ μας να προσευχηθούμε στην Αγία Σοφία, Κύριε του σύμπαντος! Αξίωσέ μας το συντομότερο να προσευχηθούμε στην Αγία Σοφία, Κύριε του σύμπαντος» ανέφερε στην επίκλησή του στον Αλλάχ ο ιμάμης με τους πιστούς να φωνάζουν «αμήν».

Κι όλα αυτά, ενώ το τελευταίο διάστημα ασκούνται ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις από την παγκόσμια μουσουλμανική κοινότητα για να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.

Ο Ερντογάν και οι πιστοί του «στρατιώτες», όπου σταθούν κι όπου βρεθούν θίγουν το θέμα με την πρώτη ευκαιρία, όμως δείχνουν να υπολογίζουν τις αντιδράσεις της Δύσης, ενώ θέση για το θέμα, πήρε η UNESCO, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Τουρκία να κάνει ό,τι της… καπνίσει μιας και πρόκειται για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πηγή: Ethnos.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close