Πολιτική ενημέρωση

Ο τσαμπουκάς Πολάκη σε Μητσοτάκη δεν μπήκε ποτέ στα πρακτικά της Βουλής

Εντύπωση προκαλεί ότι η κίνηση του υφυπουργού να κατέβει στο έδρανο του προέδρου της ΝΔ και να εκτοξεύσει απειλές, δεν υπάρχει καταγεγραμμένος.

Εξαφανίστηκαν από τα πρακτικά της Βουλής τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν πλησίασε απειλητικά το έδρανό του την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Παύλος Πολάκης κατέβηκε κάποια στιγμή από το υπουργικό έδρανο, πλησίασε το έδρανο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με υψωμένο το χέρι απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας ακατάληπτα. Μεταξύ άλλων ακούστηκε να λέει: «Δεν ανέχομαι να με λένε φασίστα. Θα τα πούμε αύριο που θα μιλήσω. Ο Τσίπρας σου απάντησε σε όλα».

Ο διάλογος μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Παύλου Πολάκη ήταν σε πολύ έντονο ύφος, με τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντά μεταξύ άλλων:

«Αντε φύγε από εδώ». Οι βουλευτές της ΝΔ σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. «Ο υπουργός σας, απείλησε. Δεν το είδατε;» είπαν. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι στα πρακτικά της Βουλής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα δεν υπάρχουν πουθενά οι απειλές που εκτόξευσε ο κ. Πολάκης. Δείτε τα πρακτικά της Βουλής ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Τον λόγο έχει η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φωτεινή Γεννηματά. (Θόρυβος στην Αίθουσα) Περιμένετε, παρακαλώ, μέχρις ότου γίνει ησυχία. Παρακαλώ, όσοι θέλουν να βγουν έξω, να βγουν. Οι υπόλοιποι να καθίσουν και να κάνουν ησυχία. Μην καθυστερείτε. Μη με αναγκάζετε να πω ονόματα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): (Δεν ακούστηκε)
ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Τι είναι αυτά που λες; Μας κουνάς και το δάκτυλο! Άντε, βρε βούρλο! (φαίνεται να απευθύνεται στον Ψυχογιό του ΣΥΡΙΖΑ)
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, κύριε Πολάκη! Σας παρακαλώ, κύριε Αυγενάκη!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ο Υπουργός απείλησε. Εμείς δεν βγάλαμε άχνα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κάντε ησυχία. Μας παρακολουθεί κι ο κόσμος!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ο Υπουργός σας μας απείλησε. Δεν το είδατε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Όχι, δεν το άκουσα. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Παρατήρηση να κάνετε στον Υπουργό σας, τον κ. Πολάκη, όχι σε μας.
ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Μας κάνει και τον νταή! (Έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Εντάξει, συνεννοούμαστε. (Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: Με έβρισε! ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, γυρίστε μπροστά, κύριε Ψυχογιέ!

Πηγή: Protagon.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close