Πολιτική ενημέρωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε … ΠΑΣΟΚ – Διαλυτικές τάσεις στην κυβέρνηση και το κόμμα που θυμίζουν 2004

Εικόνα διάλυσης, που δεν δικαιολογείται από τα μόλις 4 χρόνια στην εξουσία, εμφανίζει η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να σταθεί όρθια τους επόμενους μήνες μέχρι τις εκλογές, επιχειρώντας να επιτεθεί κατά πάντων, να πολώσει το κλίμα και να διαμορφώσει μια ατζέντα σύγκρουσης με όλους ώστε να επιβιώσει πολιτικά.

Όπως σχολίασε έμπειρος πολιτικός στο in.gr, «ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί λες και είναι 15 χρόνια στην εξουσία. Έχει πάθει… ΠΑΣΟΚ όπως το 2004 όταν ήταν φανερό ότι έπειτα από τόσο καιρό στη διακυβέρνηση της χώρας θα άρχιζαν οι διαλυτικές τάσεις να εμφανίζονται».

Τα όσα συνέβησαν στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ομάδα αναδεικνύουν και το κλίμα ηττοπάθειας που υπάρχει στο εσωτερικό του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου. Δείχνει πώς κανείς, προεξέχοντας του πρωθυπουργού, δεν είναι έτοιμοι να αποδεχθούν την ήττα, αν αυτή έρθει στις επερχόμενες εκλογές.

Γενικά το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύ με διαλυτικά φαινόμενα να κυριαρχούν, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός των διαξιφισμών στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έπαιξαν τον ρόλο των «πυροσβεστών».

Πηγή: Economico.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close