ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Ο πρώην διοικητής Κρατικού Νικαίας με τα πλαστά πτυχία εργάζεται και πάλι σε δημόσιο νοσοκομείο!

Το “φως της δημοσιότητας” βλέπει μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση του πρώην διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, κ. Δημήτρη Μπούτου, που έγινε γνωστός ως διοικητής -αλλά και υπάλληλος του Θριάσιου νοσοκομείου- με τα πλαστά πτυχία, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όχι μόνο δεν έχει παραπεμφθεί σε Πειθαρχικό συμβούλιο και στην Εισαγγελία για όσα του καταλογίζονται για την πλαστότητα των τίτλων του αλλά και τη σύμβαση με το κυλικείο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, αλλά πληρώνεται κανονικά από το ελληνικό δημόσιο ως εργαζόμενος του Θριάσιου.

Σύμφωνα με έγγραφο του Θριάσιου που αποκαλύπτει η Ομοσπονδία, ο κ. Μπούτος μετά την παραίτησή του από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (η οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο προτού γνωστοποιηθεί το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με τους πλαστούς τίτλους σπουδών) επανεγγράφηκε στο δυναμικό του Θριάσιου, και μάλιστα ως υπάλλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Διοικητικού – Λογιστικού.

Την απόφαση επανεγγραφής του κ. Μπούτου υπογράφει στις 15 Ιανουαρίου 2019 ο διοικητής του Θριάσιου, κ. Κωνσταντίνος Παλαιορούτης. Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ καταγέλλει πως «ο κ. Μπούτος λαμβάνει αναρρωτικές άδειες από το Θριάσιο και πληρώνεται κανονικότητα από το Ελληνικό Δημόσιο». «Ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας απολαμβάνει υπηρεσιακή ασυλία από την κυβέρνηση» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, και εξηγεί πως «λόγω πλαστών πτυχίων με βάση τον Ν.3528/200,7 άρθρο 20 και τον Ν.4305/2014, θα έπρεπε να ανακληθεί ο διορισμός του κ. Μπούτου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και να αποσταλεί ο φάκελός του στην Εισαγγελέα. Όπως συνέβη με τις καθαρίστριες, τις Νοσηλευτές που προσκόμισαν πλαστά πτυχία».

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, «η παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, είναι στάχτη στα μάτια, καθώς το συμβούλιο δεν έχει συσταθεί».

Πηγή: Meaculpa.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close