ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Ο Muhammad Ali ήταν ρατσιστής! Δείτε τα στοιχεία…

Δείτε μερικές “άγνωστες” και άκρως ρατσιστικές δηλώσεις του γνωστού Μωχάμετ Άλι.

Συνέντευξη στο Playboy (1975): “Ένας μαύρος άντρας πρέπει να σκοτωθεί αν μπλέκει με μια λευκή γυναίκα. Και οι λευκοί άνδρες πάντα το κάνουν αυτό…Και όχι μόνο οι λευκοί, αλλά κι οι μαύροι άνδρες. Θα σε σκοτώσουμε, και οι αδελφοί που δεν θα σκοτώσουν θα μαστιγωθούν από πίσω και ίσως αυτοκτονήσουν αν το αφήσουν να συμβεί και δεν κάνουν τίποτα γι’ αυτό”.

Συνέντευξη στο India Today (1980): “Ξέρετε ολόκληρη η δομή της εξουσίας είναι Σιωνιστική. Ελέγχουν την Αμερική. Ελέγχουν τον κόσμο”.

Συνέντευξη για την εφημερίδα Louisville Courier (1964): “Η φυλετική ενοποίηση είναι λάθος. Οι λευκοί άνθρωποι δεν την θέλουν την ενοποίηση. Και δεν πιστεύω στον εξαναγκασμό της…”.

Συνέντευξη σχετικά με την στρατολόγηση για τον πόλεμο στο Βιετνάμ (1967): “Εχθροί μου είναι λευκοί, όχι οι Βιετκόνγκ ή οι Κινέζοι ή οι Ιάπωνες”.

Συνέντευξη στον David Frost (1969): “Όλοι οι Εβραίοι και οι μη Εβραίοι (Gentiles / εθνικοί), είναι διάβολοι … Οι Μαύροι δεν είναι διάβολοι… Ό,τι κάνουν λάθος οι μαύροι, προέρχεται από τους λευκούς – το αλκοόλ, το κάπνισμα, η πορνεία, η ομοφυλοφιλία, η κλοπή, τα τυχερά παιχνίδια, όλα προέρχονται από τους λευκούς”.

BBC συνέντευξη στον Michael Parkinson (1971): “Κάθε νοήμων άνθρωπος θέλει το παιδί του να του μοιάζει, είναι λυπηρό επειδή δεν θέλω να εξαλειφθεί η φυλή μου και να χάσω την ταυτότητά μου ; Οι Κινέζοι αγαπούν Κινέζες, αγαπούν τα μικρά σχιστομάτικα μωρά. Οι Πακιστανοί αγαπάνε την κουλτούρα τους, οι Εβραίοι αγαπούν την κουλτούρα τους, πολλοί Καθολικοί θέλουν να είναι με τους Καθολικούς και θέλουν η θρησκεία να παραμείνει η ίδια … ποιος θα ήθελες να σε ανακατέψει και να σκοτώσει τη φυλή σου; Είσαι κάποιος που μισεί το λαό σου, αν δεν θέλεις να μείνεις αυτός που είσαι. Μήπως ντρέπεσαι για αυτό που ο Θεός σε έκανε; Νομίζεις ότι έκανε λάθος όταν σε έφτιαξε;”.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι αλλάζει το «όνομα σκλάβου» που είχε, το Cassius Marcellus Clay, σε Muhammad Ali κατ’ εντολή του Elijah Muhammad, ηγέτη του “Έθνους του Ισλάμ”.

Ο αρχικός Cassius Marcellus Clay – από τον οποίον πήρε το όνομά του- ήταν ένας λευκός σταυροφόρος κατά της δουλείας από το Kentucky των ΗΠΑ (όπως και ο Άλι), ο οποίος αγωνίστηκε με τους Βόρειους στον «εμφύλιο» πόλεμο, ενώ ο Μοχάμεντ Άλι της Αιγύπτου (πατέρας του Ιμπραήμ πασά) ήταν ένας πολέμαρχος του οποίου ο στρατός υποδούλωσε το Σουδάν.

Όταν ο Αλί πέρασε κάποιους μήνες στο Ζαΐρ όπου εξασκείτο για να νικήσει τον George Foreman, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε για τις εντυπώσεις του από την Αφρική. Η απάντηση Άλι αποδεικνύει ότι παρόλο που το IQ του δύο φορές δοκιμάστηκε και βρέθηκε στο 78, ήταν μια ιδιοφυΐα στο να μιλάει χωρίς αναστολές:

“Δόξα τω Θεώ που ο παππούς μου μπήκε σε εκείνο το σκάφος και έφυγε” (…ως σκλάβος)

Πηγή: Takimag.com

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close