Πολιτική ενημέρωση

Ο Economist προβλέπει εκλογές τον Οκτώβριο και βαριά ήττα Τσίπρα

«Η κυβέρνηση θα προσκολληθεί στην εξουσία λόγω της χαμηλής δημοτικότητάς της»

Ήττα ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Εconomist στις ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση θα προσκολληθεί στην εξουσία λόγω χαμηλής δημοτικότητάς και θα εξαντλήξσει την 4ετία.

Ήττα με μεγάλη διαφορά «βλέπει» ο Εconomist τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τις πρώτες εκλογές από το Σεπτέμβριο του 2015 και αποτελούν οδηγό για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Λόγω της ήττας, το βρετανικό οικονομικό περιοδικό προβλέπει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαντλήσει την τετραετία, όντας προσκολλημένος στην εξουσία και θα προκηρύξει εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο, στις οποίες θα υποστεί νέα ήττα. Κατά την ίδια έκθεση, η Νέα Δημοκρατία που θα είναι πρώτο κόμμα, δεν θα έχει αυτοδυναμία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Economist Intelligence Unit (EIU), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα προσκολληθεί στην εξουσία λόγω της χαμηλής δημοτικότητάς της». «Αναμέναμε ότι η κυβέρνηση θα συνδύαζε τις πρόωρες εκλογές με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Παρ’όλα αυτά, η δημοτικότητα και αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο χαμηλή, που αναμένουμε ότι θα προσκολληθεί στην εξουσία μέχρι που θα πλησιάζει το τέλος της τετραετίας», τονίζει η έκθεση του Economist.

Αναφορικά με τα ποσοστά που ενδέχεται να συγκεντρώσουν τα δύο κόμματα στις εκλογές του Οκτωβρίου, ο Economist εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 29-31% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 19-22%.

Πηγή: AthensVoice.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close