Ειδήσεις

Νέο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» για 20.000 κατοικίες

Ένα νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον, που θα προβλέπει επιδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση 20.000 κατοικιών, θα προκηρυχθεί στο άμεσο διάστημα, πιθανώς και πριν από το Πάσχα.

Η εξαγγελία για το νέο πλαίσιο επιδοτήσεων έγινε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, σε ομιλία που απηύθυνε σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης Αλουμινίου.

Τα Κριτήρια και οι Παρεμβάσεις που καλύπτει το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ»

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί μόλις επιτευχθεί συμφωνία με τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», το νέο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» θα έχει προϋπολογισμό ύψους 200 εκατ. ευρώ, ενώ οι όροι του θα είναι πανομοιότυποι με εκείνους του προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα κριτήρια

Αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσουν τα ίδια κριτήρια για τις επιλέξιμες κατοικίες. Και πως η επιδότηση θα είναι κλιμακούμενη, ανάλογα με το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα και με κοινωνικά κριτήρια. Επίσης, θα υπάρχει μορφή προσαύξησης για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Στον οδηγό του 2018, για το προηγούμενο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ», περιγράφονται αναλυτικά τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις.

Τι παρεμβάσεις θα καλύπτει το πρόγραμμα

Κατά τις ίδιες πηγές, οι ιδιοκτήτες που θα εγκριθούν για το πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν πλήθος παρεμβάσεων στις κατοικίες τους. Όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση του κελύφους του κτιρίου, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης αλλά και αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης.

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ II» Πίνακας 1

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε τα παρακάτω. “Η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια αποτελεί βασική συνιστώσα του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα. Περιλαμβάνει τους στόχους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και αύξησης της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως το 2030.”

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ II» Πίνακας 2

Στο θέμα για το πρόγραμμα “εξοικονομώ κατ΄ οίκον” αναφέρθηκε και το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 πριν από μερικές ημέρες. Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close