Πολιτική ενημέρωση

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι αντίθετο τόσο με την «αστική» Ελληνική Βουλή, όσο και με το ευρωκοινοβούλιο

Αντίθετος και με το αστικό κοινοβούλιο δηλώνει ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κουτσούμπας ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ συμμετέχει στις Ευρωεκλογές εφόσον είναι αντίθετο με την ΕΕ απάντησε πως «και με το αστικό κοινοβούλιο είμαστε αντίθετοι όπως και με το υπάρχον κοινωνικό πολιτικό οικονομικό σύστημα αλλά συμμετέχουμε στη Βουλή, διαφωτίζουμε, ξεσκεπάζουμε κάνουμε προτάσεις νόμου ώστε να ανακουφιστεί στο ελάχιστο ο λαός, το ίδιο κάνουμε και στο Ευρωκοινοβούλιο».

.Όπως είπε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας το ΚΚΕ συμμετέχει «σε όλους τους θεσμούς στους οποίους είμαστε απέναντι, λέμε ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά, κάποια πράγματα να ανατραπούν εκ βάθρων». Οπως άλλωστε έχει δηλώσει και παλιότερα, σύμφωνα με το ΚΚΕ, αυτή η Ευρώπη είναι που στρώνει τον δρόμο στον φασισμό.

«Κακοστημμένη παράσταση», η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη λέει ο Κουτσούμπας
Είπε ότι στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ήταν μια κακοστημένη παράσταση με ένα απαράδεκτο σενάριο που δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό.

Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια αποπροσανατολισμού επιχειρεί να συγκαλύψει την σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όχι μόνο σε στρατηγικά ζητήματα -ΕΕ, ΝΑΤΟ, διεθνείς συμμαχίες- αλλά και σε συγκεκριμένα μέτρα.

«Παρών» επί της αρχής στις παροχές ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει το ΚΚΕ

Είπε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει παρών επί της αρχής στο νομοσχέδιο με το οικονομικό πακέτο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «γιατί έχει πολλά πράγματα που δεν δίνουν ούτε μισό ευρώ».

Στην ψηφοφορία που θα γίνει κατά άρθρο, «στα άρθρα που θα ανακουφίζουν και στο ελάχιστο, ψηφίζουμε «Ναι». Σε άλλα που δεν ανακουφίζουν ή δεν θέλουμε να τα εμποδίσουμε αλλά διαφωνούμε σε κάποια επιμέρους ζητήματα ψηφίζουμε «παρών» και ψηφίζουμε «κατά» σε κάποια που διαφωνούμε» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι λέμε στον λαό “και το 1 ευρώ (η κυβέρνηση) το έδωσε κάτω και από την πίεση αγώνων, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ, δεν θα πεις και ευχαριστώ επειδή σου ρήμαξε τη ζωή και αφού σου πήρε δέκα σου δίνει ένα”.

“Να μην πει ευχαριστώ, ούτε να τον ψηφίσει γι’ αυτό που κάνει δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην αντιπολίτευση το ΚΚΕ σε οποιοδήποτε εκλογικό σενάριο λέει ο Κουτσούμπας
Απαντώντας στο «υποθετικό σενάριο», ανάδειξης του ΚΚΕ σε τρίτο κόμμα στις εθνικές εκλογές είπε: «Αν δεν φτιάξουν κυβέρνηση ούτε ο πρώτος, ούτε ο δεύτερος θα τη φτιάξουν μεταξύ τους. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι αν δεν φαίνεται ρεαλιστικό, αυτή τη στιγμή που το λέμε, αν συμβεί αυτό, θα τα βρουν, θα γίνει ο μεγάλος συνασπισμός».

Ωστόσο, αναφορικά με τη στάση του ΚΚΕ σχολίασε: «Εμείς αν πάρουμε την εντολή εκείνη τη στιγμή θα κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο προεκλογικά και του λέμε και τώρα. Όσο πιο ψηλά γίνεται για να είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή και στο κίνημα. Ισχυρή αντιπολίτευση σημαίνει ότι δεν συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε κυβέρνηση τέτοιου είδους, υποτίθεται συνεργασίας που θα κάνει αντιλαϊκές πολιτικές».

«Εκτός κι αν έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις όπου να υπάρχει μια συνολική ανατροπή με δύναμη ισχυρή του ΚΚΕ και αλλαγές στο κοινωνικό πολιτικό επίπεδο και είναι ώριμη η κατάσταση για να πάμε σε ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία» πρόσθεσε.

Φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ο Δ. Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή στα Βαλκάνια, και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι διαφορετικό το να γίνει και να κατοχυρώσει η Τουρκία μια από τις απαράδεκτες και ανιστόρητες διεκδικήσεις της εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων σου, είτε βραχονησίδα, είτε νησάκι, είτε το γεωτρύπανο στην Κύπρο γιατί μετά θα λες στον ΟΗΕ αρχίζω διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η Κύπρος, ένα ανεξάρτητο κράτος, εδώ και 45 χρόνια βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή και αυτό μονιμοποιείται και νομιμοποιείται. Και δυστυχώς με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάνε να νομιμοποιηθούν μια σειρά πράγματα. Θεωρούμε άκρως επικίνδυνη τη δήλωσή ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να αποτελέσει «μοντέλο» για το Κυπριακό».

Πηγή: iefimerida.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close