Πολιτική ενημέρωση

Κούνεβα: Βλέπω φτωχούς ανθρώπους να κλαίνε μη γυρίσει η ΝΔ στην εξουσία

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρόσεχε τους φτωχούς, προσπαθούσε να βοηθήσει τους Έλληνες. Έκανε οικονομίες για κοινωνική πολιτική, για να βοηθήσει τις φτωχές οικογένειες», τονίζει η Κωνσταντίνα Κούνεβα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν χάσουμε τα εργατικά δικαιώματά μας. Όταν συναντώ φτωχούς ανθρώπους, ξεσπούν σε κλάματα, πιστεύοντας ότι μια προηγούμενη κυβέρνηση που φτωχοποίησε τη χώρα ενδέχεται να επιστρέψει στην εξουσία», τονίζει η Κωνσταντίνα Κούνεβα, σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κούνεβα, μετά την πενταετή θητεία της ως ευρωβουλευτής, εμφανίζεται ανήσυχη από την άνοδο του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Κούνεβα, στην Αυστρία πέρασε προσφάτως νόμος που ανεβάζει σε 60 τις ώρες εργασίας ανά εμβδομάδα, δηλαδή 12 ημερησίως, ενώ στη Ρουμανία η κυβέρνηση μεταφέρει το μεγαλύτερο βάρος των εισφορών στους εργαζόμενους.

«Όταν συναντώ φτωχούς ανθρώπους, ξεσπούν σε κλάματα πιστεύοντας ότι μια προηγούμενη κυβέρνηση που φτωχοποίησε τη χώρα ενδέχεται να επιστρέψει στην εξουσία», τονίζει, χαρακτηριστικά, η κυρία Κούνεβα στη συνεντευξή της στο AFP.

Αν και δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, η Κούνεβα πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αναδιανείμει τα εισοδήματα, παρόλο που είχε περιορισμούς εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας που αναγκάστηκε να ακολουθήσει.

«Αυτή η κυβέρνηση πρόσεχε τους φτωχούς, προσπαθούσε να βοηθήσει τους Έλληνες. Έκανε οικονομίες για κοινωνική πολιτική, για να βοηθήσει τις φτωχές οικογένειες», εκτιμά η πρώην γενική γραμματέας του συνδικάτου της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα εκφράζει τη «λύπη» της που η Ελλάδα δεν διαθέτει ακόμη ένα πλαίσιο προστασίας για τις οικιακές βοηθούς, οι οποίες εργάζονται χωρίς κοινωνική ασφάλιση και βρίσκονται στο έλεος των εργοδοτών τους.

Όπως λέει στο AFP, Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι που ζητούν τη συμβουλή της της λένε «ότι οι εργοδότες τους παρακρατούν τον μισθό τους, τους εκβιάζουν για να υπογράψουν πλαστά χαρτιά πρόσληψης ή τους απολύουν άδικα».

Πηγή: Reader.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close