Πολιτική ενημέρωση

Η Παπακώστα έπαθε “Λουτσέσκου”: Δεν είναι άβατο τα Εξάρχεια, για μένα είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού!

«Σας βεβαιώνω ότι δρούμε καθημερινά», πρόσθεσε.

«Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους», σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα αναφερόμενη στα Εξάρχεια.

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες», πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Παπακώστα.

Σε σχέση με το τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ για τα Εξάρχεια η Κ. Παπακώστα σημείωσε: «Από την αρχή της θητείας μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σας βεβαιώνω ότι δρούμε καθημερινά. Η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση, και οι επιτυχίες της είναι ο καρπός αυτής της συνεργασίας της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, η οποία προβλέπει τη διαρκή παρουσία στην περιοχή».

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close