Πολιτική ενημέρωση

Financial Times: Ανησυχία για τρομοκρατία πριν τις εκλογές από τις «βόλτες» Κουφοντίνα

Εμπειρογνώμονες κατά της τρομοκρατίας φοβούνται ότι, εξτρεμιστικές ομάδες ενδέχεται να διαταράξουν την προεκλογική εκστρατεία!

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δύναμη να εμποδίσει τις αιτήσεις του Κουφοντίνα για άδεια αλλά η ανοχή της απέναντί του θεωρείται από ορισμένους ότι ποντάρει στους σκληρούς αριστερούς ψηφοφόρους που έχουν αποξενωθεί από το κόμμα» γράφουν οι FT

Στην Ελλάδα υπάρχει έντονη ανησυχία ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες μπορεί να διαταράξουν την διαδικασία των εκλογών, όπως επισημαίνει δημοσίευμα των «Financial Times».

Η Κέριν Χόουπ, ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στην Αθήνα, αναφέρεται στην αντίδραση των Ελλήνων πολιτών βλέποντας τον Δημήτρη Κουφοντίνα να «κόβει βόλτες » στην καρδιά της Αθήνας αλλά και στους φόβους των εμπειρογνωμόνων σε θέματα τρομοκρατίας ότι, ενόψει των εκλογών ότι οι οι εξτρεμιστικές ομάδες μπορεί να διαταράξουν την εκλογική διαδικασία.

«Όταν ο πιο γνωστός καταδικασθείς τρομοκράτης της Ελλάδας έκανε μια βόλτα στην κεντρική Αθήνα στις αρχές του έτους, οι περαστικοί έμειναν έκπληκτοι».
“Φαινόταν γνωστός γιατί είχα δει το πρόσωπό του στην τηλεόραση τόσες φορές. Δεν πίστευα στην αρχή ότι ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας» λέει η Δανάη, φαρμακοποιός στο επάγγελμα.

Ο Κουφοντίνας, κάποτε το «δημόσιο πρόσωπο» της 17 Νοέμβρη, μια αριστερής εξτρεμιστικής ομάδας, εκτίει έντεκα ποινή 11 φορές ισόβια για τη δολοφονία πολλών ξένων διπλωματών κι Ελλήνων επιχειρηματιών πριν από δύο δεκαετίες.

«Ο Κουφοντίνας, ο οποίος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος το 2021 και ουδέποτε έχει εκφράσει μεταμέλεια, έχει λάβει άδεια από τη φυλακή έξι φορές από τις αρχές του 2018. Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο αίτημά του για άδεια απορρίφθηκε, η συχνή προβολή του τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει φόβο για επιστροφή εξτρεμιστικής βίας πριν από τις εκλογές» γράφουν οι FT.

«Βολτάροντας στην Αθήνα, ο Κουφοντίνας έστειλε μήνυμα ότι είναι εδώ και εξακολουθεί να είναι επαναστάτης», υποστήριξε ένας εμπειρογνώμονας σε θέματα
τρομοκρατίας. «Και η πρόσφατη επιεικής μεταχείρισή του από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αποδίδει στην πτέρυγα της αριστεράς βάσης των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ» προστίθεται στο δημοσίευμα..

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δύναμη να εμποδίσει τις αιτήσεις του Κουφοντίνα για άδεια αλλά η ανοχή της απέναντί του θεωρείται από ορισμένους ότι ποντάρει στους σκληρούς αριστερούς ψηφοφόρους που έχουν αποξενωθεί από το κόμμα αφού ο Τσίπρας υπέγραψε χρόνια καταστροφικής λιτότητας μετά την εκλογική του νίκη,το 2015, σε αντάλλαγμα το τρίτο μνημόνιο» επισημαίνουν οι Financial Times.

«Πρώην ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας και εμπειρογνώμονες κατά της τρομοκρατίας εκφράζουν φόβους επίσης ότι, οι εξτρεμιστικές ομάδες ενδέχεται να διαταράξουν την προεκλογική εκστρατεία» γράφει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει: «Αυτή η κυβέρνηση είναι ασυνήθιστα ανεκτική στις ομάδες κατά του κατεστημένου, ίσως επειδή τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν την πολιτική τους σταδιοδρομία ως ακτιβιστές του φοιτητικού κινήματος που ασχολούνται με τη βία στους δρόμους”, υποστηρίζει πρώην αστυνομικός.

Οι Financial Times υπενθυμίζουν, μάλιστα, ότι σε μια από τις πρόσφατες άδειές του ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνοδευόταν από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα «μιας αναρχικής ομάδας που κάνει βανδαλισμούς σε κυβερνητικά κτίρια, ξένες πρεσβείες και επιχειρήσεις στην Αθήνα και τα μέλη της, που πιστεύεται ότι αριθμούν περίπου 200, σπάνια συλλαμβάνονται».

Οι Εισαγγελείς, οι οποίοι αρνούνται τα όσα ακούγονται ότι επηρεάζονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης , απέρριψαν τις επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» ως ασήμαντες. «Αυτές οι ομάδες βλέπουν τώρα τον Κουφοντίνα ως επαναστάτη ήρωα, και στην περίπτωση του Ρουβίκωνα ως μέντορά τους» δηλώνει στους FT πρώην αστυνομικός με την δικηγόρο του Κουφοντίνα, Ιωάννα Koύρτοβικ, να απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ο πελάτης της θα συμμετέχει σε περαιτέρω βία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close