ΕιδήσειςΚαταγγελίεςΠολιτική ενημέρωση

29% από το πρώτο ευρώ στους επαγγελματίες και 0,048% για τους εφοπλιστές!

ο μέσος Έλληνας επαγγελματίας φορολογείται με ποσοστό 29% από το πρώτο ευρώ, η ευγενής τάξη των εφοπλιστών φορολογείται με ποσοστό 0,048%.

Αυτή είναι η αναδιανομή του πλούτου εις την οποία θα προέβαινε η κυβέρνηση της Αριστεράς;

Θυμίζουμε για την Ιστορία τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας, ο κ. Δρίτσας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική ναυτιλία, «ως ο πλέον επιτυχημένος κλάδος της χώρας, θα αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος για να ξεπεραστεί η παρούσα οικονομική κρίση».

Σε απλή αριθμητική, οι εφοπλιστές κερδίζουν έως και 250 εκατομμύρια ευρώ κάθε ημέρα και πληρώνουν περίπου 120.000 ευρώ. Δηλαδή, την ώρα που κάθε Έλληνας επαγγελματίας φορολογείται με ποσοστό 29% από το πρώτο ευρώ αυτοί φορολογούνται με 0,048%.

Οι Έλληνες ελέγχουν το 27% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές ο στόλος δεξαμενόπλοιων των Ελλήνων εφοπλιστών αυξάνει με ετήσιο ρυθμό 7%, και ξεπερνάει τα 130 εκατομμύρια τόνους.

Ενώ όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι τα κέρδη των Ελλήνων εφοπλιστών όχι μόνον είναι τεράστια, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς, οι ίδιοι απειλούν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους από την Ελλάδα, εάν αλλάξει το φορολογικό τους καθεστώς, και άρα να μείνουν άνεργοι 60.000 εργαζόμενοι.

«Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλο τον κόσμο “θα σε φορολογήσω”. Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα», σημειώνει ο Βίκτωρ Ρέστης.

Πηγή: Newsbomb

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close