ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Δούρου: Μπάζωσαν ρέματα, έκτισαν αυθαίρετα, κατέστρεψαν τον τόπο και τώρα παριστάνουν τους τιμητές!

Στην επίθεση βγαίνει η Περιφερειάρχης Αττικής

Στις ευθύνες εκείνων που «έχουν το θράσος να παριστάνουν τους τιμητές και διεκδικούν να ξαναπάρουν τα ηνία στην Περιφέρεια Αττικής, τα ηνία των ζωών μας» ενώ

…είναι οι ίδιοι που «κατέστρεψαν τον τόπο, μπάζωσαν τα ρέματα, έδωσαν το πράσινο φως στα αυθαίρετα, τσιμεντοποίησαν τα πάντα, έκλεισαν τις δημόσιες προσβάσεις στις παραλίες»

αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στη KontraNews της Κυριακής.

Η ίδια, αναφερόμενη στο διακύβευμα των καλπών του Μαΐου, επισημαίνει ότι το «δίλημμα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση».

Η κα Δούρου τονίζει επίσης ότι έχει υπογράψει με τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής «συμβόλαιο αξιοπρέπειας», το οποίο πληροί «με διαρκή λογοδοσία, στήριξη της καθημερινής αγωνίας τους, βελτίωσης των μοιραίων στρεβλώσεων και παθογενειών που κληρονομήσαμε».

Μιλώντας για το έργο της στα 4,5 χρόνια της θητείας της στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής, η Ρ. Δούρου αναφέρεται στην «στρατηγική επιλογή» για την ανάδειξη ενός «διαφορετικού μοντέλου ηθικής, αισθητικής και αποτελέσματος, στη διοίκηση της Περιφέρειας».

«Επιλέξαμε την ουσία, όχι τις κορδέλες των εγκαινίων», λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «επιλέξαμε να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό πολυετών προβλημάτων που κληρονομήσαμε».

Η ίδια εξηγεί τα «δύο βασικά επίπεδα στόχευσης»: «δράσεις και άμεσες παρεμβάσεις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, και έργα υποδομής».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τονίζει ότι «πρόσφατα μόλις, το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε την Περιφέρεια σχετικά με έναν διαγωνισμό για ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας, για το οποίο αδίκως και όχι τυχαία, κατηγορηθήκαμε για δήθεν φωτογραφικό διαγωνισμό!».

«Που είναι τώρα οι πρόθυμοι καταγγέλλοντες ψεύδη;

»Οι τιμητές δήθεν ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί;

»Εμείς πάντως είμαστε εδώ, και αθόρυβα και δυνατά δουλεύουμε για τους συμπολίτες μας».

Τέλος, αναφερόμενη στην εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική το περασμένο καλοκαίρι, η κα Δούρου, υπογραμμίζει ότι «ανέλαβα από την πρώτη στιγμή την πολιτική ευθύνη, και μίλησα για όσα δεν έγιναν καλά, μπροστά στο μέγεθος μιας τέτοιας τραγωδίας.

»Σέβομαι την ελληνική Δικαιοσύνη, δεν απείλησα, δεν μίλησα περί πολιτικών “διώξεων”, όπως αυτοί που το κάνουν για να αποσείσουν τις βαρύτατες ποινικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες δεκαετιών».

«Οι επαγγελματίες περαστικοί από δημόσια αξιώματα, και ανεύθυνοι ως προς τη διαιώνιση στρεβλώσεων και παθογενειών, επιχείρησαν με αποκρουστικό κυνισμό να εκμεταλλευτούν τον πόνο των οικογενειών που έχασαν ανθρώπους και περιουσίες.

»Ήταν ένας πρόσθετος λόγος, που επέλεξα την ταπείνωση της σιωπής, για να μην προσθέσω ούτε λέξη στη συναισθηματική βαρβαρότητα όσων έμαθαν που βρίσκονται περιοχές σαν και τη Μάνδρα και το Μάτι, όπου ζήσαμε τις δυο εθνικές τραγωδίες, μονάχα μετά από… αναζήτηση στο διαδίκτυο και σε χάρτες».

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close