ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Ντομπρόβσκις: Το 2014 θα βγαίνατε από το μνημόνιο!

«Το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της (…) Η νέα Ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) που ανέλαβε το 2015 διάλεξε άλλους δρόμους».

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή το στο capital.gr και το ΚΥΠΕ, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και υπεύθυνος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις επισημαίνει ότι «η αύξηση φόρων, αντί περικοπής δαπανών, βαθαίνει την ύφεση».

Σε ό,τι αφορά το 2014 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δηλώνει ότι «το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. Τα πήγαινε καλά με τους δημοσιονομικούς στόχους, είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη, είχε επιστρέψει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ακόμα είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα των αγορών και ήταν εντός τροχιάς για να βγει από το μνημόνιο.»

«Ξέρουμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν αλλού (…) Η νέα Ελληνική κυβέρνηση που ανέλαβε το 2015 διάλεξε άλλους δρόμους για την οικονομική της πολιτική. Αυτό δυστυχώς υπονόμευσε την ανάπτυξη, υπονόμευσε την οικονομική σταθερότητα και ως αποτέλεσμα εκεί που στην αρχή του 2015 προβλέπαμε ανάπτυξη 2,5% για το 2015, τώρα η εκτίμησή μας είναι 0%. Βλέπουμε ότι αυτή η οικονομική αστάθεια έπληξε σφόδρα την Ελληνική οικονομία».

Πηγή: Capital.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close