ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Διορισμός Καρανίκα Νίκου (Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού) – Κωλοτουμπόμετρο #2

Ο Νίκος Καρανίκας είναι αρνητής στράτευσης, αδιόριστος εκπαιδευτικός (απόφοιτος σχολής τουριστικών επαγγελμάτων) και σερβιτόρος εκ Θεσσαλονίκης.
Μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ καλός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.
Μισθός: 2.030 ευρώ το μήνα.

Επίσης διορίστηκε και ο αποτυχών βουλευτής Νίκος Τρευλάκης (μετακλητός υπάλληλος), στέλεχος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το βιογραφικό, ο κ. Τρευλάκης γεννήθηκε το 1988 στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει εργαστεί «σαν βοηθός λογιστή», ενώ όπως δηλώνει συμμετείχε στην «εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008»

Μετά τον πρόεδρο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο και τον διορισμό της οικογένειάς του, άλλο ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, βολεύτηκε από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Το μόνο θετικό στην υπόθεση είναι ότι δεν τον διόρισαν ως εκπαιδευτικό γιατί με την ορθογραφία και τις επικίνδυνες απόψεις του θα μπορούσε να καταστρέψει πολλά νεαρά μυαλά.

Το βιογραφικό του Καρανίκα που θα διαβάσετε παρακάτω δεν δημιουργήθηκε με σκοπό την διασκέδαση ή το πείραγμα μεταξύ φίλων. Είναι κανονικό βιογραφικό!

Τι αναφέρει στο βιογραφικό του:
«Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το ’69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.
Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς (E’ διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».

Το 1995 ο Καρανίκας είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας και τον Ιούνιο του 2013 συνελήφθη για δεύτερη φορά σε 17 χρόνια για τον ίδιο λόγο, παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί πριν από λίγο διάστημα από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Τότε, συνήγορος του ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Καρανίκας δεν πήγε στρατό για να μην υπηρετήσει το κράτος, να διοριστεί όμως στο κράτος δεν είχε πρόβλημα.

«Έργο τέχνης – καταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν» χαρακτηρίζει σε άρθρο του στην προσωπική του σελίδα την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ο Νίκος Καρανίκας.

Μετά τον διορισμό του ο Καρανίκας έδωσε νέο show με τις δηλώσεις του “Δεν κάνουμε καριέρα, μας προκύπτουν υπεύθυνες θέσεις”, “Αυτή είναι δική μας υπόθεση. Της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έβγαλε ένα ΦΕΚ. Περιοριστείτε στα γεγονότα τα πραγματικά, ας μην κάνουμε ιστορίες. Αυτό δεν είναι ούτε ευθύνη, ούτε ενδιαφέρουν τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι κουτσομπολιό. Έχω έναν επικουρικό ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση κι εσείς το μεγεθύνετε».

Βλέποντας τους καλούς φίλους του κ. Τσίπρα θυμάμαι που έλεγαν οι παλιοί “Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι” ή και το αρχαίο “όμοιος ομοίω αεί πελάζει”.

Άλλη μία κωλοτούμπα του κ. Τσίπρα που έταζε μείωση των μετακλητών υπαλλήλων, αξιοκρατία-διαφάνεια και ότι “ξεμπερδεύουμε με το παλιό” (προφανώς εννοούσε ξεμπερδεύουμε-απολύουμε τους παλιούς για να βάλουμε τα δικά μας “παιδιά”).

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close