ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Φίλης: Οι Μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας προσφέρουν στην Eλληνική οικονομία και έχουν δικαιώματα! Με αφορμή τη γιορτή του Ραμαζανιού δίνουμε δημόσιους χώρους για να προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι!

Για άλλη μία φορά προκάλεσε ο υπουργός κος Φίλης με τις δηλώσεις του…

Πηγή: Left.gr

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας με εκπρόσωπους Μουσουλμανικών Κοινοτήτων. Στη συνάντηση, στην όποια ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής συζητήθηκαν θέματα θρησκευτικού και γενικότερα κοινωνικού χαρακτήρα.

Σε κλίμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού ο Νίκος Φίλης άκουσε τις θέσεις και τις προτάσεις των εκπροσώπων των Μουσουλμάνων. Ο υπουργός τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα φροντίσει ώστε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν όσα αιτήματα εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι Μουσουλμάνοι από πολλές χώρες που ζουν με τις οικογένειές τους στη χώρα μας και προσφέρουν στην ελληνική οικονομία έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως προβλέπουν οι νόμοι, το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και αναγνωρίζει σε όλους όσοι ζουν στην επικράτειά της το δικαίωμα να πιστεύουν σε όποια θρησκεία θέλουν και να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ειρηνικά. Με αφορμή τη γιορτή του Ραμαζανιού δίνουμε δημόσιους χώρους για να προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι»

Αναφερόμενος στο θέμα της ίδρυσης τεμένους στην Αθήνα, ο υπουργός είπε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μόλις χθες ανέφερε στο Στρασβούργο ότι θα δημιουργηθεί Τζαμί στην Αθήνα, καθώς και μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Ως προς τα άτυπα Τζαμιά, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι μπορούν να δοθούν άδειες λειτουργίας, με την τήρηση των προβλεπομένων από το νόμο προϋποθέσεων.

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close