Ειδήσεις

Δήμαρχος Καλαμάτας: Δεν θα απαγορευθεί ο σαϊτοπόλεμος – Είναι στο DNA των Μεσσήνιων

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Θα υπάρξουν αντιδράσεις αν καταργηθεί το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Παρά τον τραγικό θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από σαΐτα στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας, δηλώνει ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου δεν θα απαγορευθεί.

Οπως δήλωσε ο κ. Νίκας:

«ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας πρόσθεσε πως «ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Ο θάνατος του 53χρονου δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που σημειώνεται κατά τη διάρκεια του επικίνδυνου εθίμου. Ο σαϊτοπόλεμος είναι έθιμο το οποίο αναβιώνει στη Μεσσηνία κάθε Πάσχα.

Κατά την Ελληνική Επανάσταση οι Μεσσήνιοι πέταξαν σαΐτες γεμισμένες με μπαρούτι για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Από τότε, σε ανάμνηση του γεγονότος, κάθε χρόνο στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη γίνεται σαϊτοπόλεμος.

Επτά συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο αντιδήμαρχος
Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ έχει κάνει ήδη επτά συλλήψεις στην Καλαμάτα μετά τον αδόκητο θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από σαΐτα κατά τη διάρκεια του εθίμου του «σαϊτοπόλεμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος της πόλης.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικοακουστικό υλικό από τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί, προκειμένου να εντοπίσουν από πού έφυγε η σαΐτα και προκάλεσε τον θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close