Βίντεο-ενημέρωσηΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Τώρα! Δήλωση-ΣΟΚ: Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ (Βίντεο)

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: «ΤΟ BREXIT ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ…

httpv://www.youtube.com/watch?v=SN1jid9lLjY

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ ακόμα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σήμερα». Με αυτή τη δήλωση ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) Άλαν Γκρίνσπαν περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα το μέλλον της χώρας μας στην Ευρωζώνη και προειδοποιεί πως «τα χειρότερα έρχονται».

Σε συνέντευξή του προς το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Γκρίνσπαν εκτίμησε πως «η Ευρωζώνη αποτυγχάνει», ενώ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Brexit, υπογράμμισε: «Η παγκόσμια οικονομία θα υποφέρει από ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Θέλοντας, μάλιστα, να δείξει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο εξής στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στον απόηχο του Brexit, ο πρώην ισχυρός άνδρας της FED δήλωσε με νόημα: «Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

«Η παγκόσμια οικονομία έχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Η απόρριψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Βρετανούς ψηφοφόρους, έχει ως αιτία της την μεγάλη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης των πραγματικών εισοδημάτων σε όλη την Ευρώπη. Αυτό, δημιουργεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα που δεν είναι εύκολο να λυθούν», σημείωσε, εξάλλου, ο Αμερικανός οικονομολόγος.

Οι δηλώσεις του Γκρίνσπαν έρχονται μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά τη δήλωση κορυφαίου Έλληνα υπουργού στον βρετανικό Guardian, ότι το Brexit ενισχύει σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης ενός Grexit.

Ερωτηθείς, άλλωστε τι θα έκανε ο ίδιος, εάν βρισκόταν τώρα στο «τιμόνι» της FED, ο Γκρίνσπαν απάντησε: «Θα ανησυχούσα. Αυτή είναι η χειρότερη περίοδος που θυμάμαι από τότε που βρίσκομαι στη δημόσια διοίκηση. Δεν υπάρχει τίποτα ανάλογο, συμπεριλαμβανομένης και της κρίσης στις 19 Οκτωβρίου 1987, όταν ο Dow Jones σημείωσε πτώση ρεκόρ 23%. Τότε νόμιζα πως αυτός ήταν ο πάτος όλων των δυνητικών προβλημάτων. Δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτό. Έχει μία διαβρωτική επίδραση, η οποία δεν είναι εύκολο να απομακρυνθεί».

Πηγή: Newsbomb

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close