Πολιτική ενημέρωση

Άνοιγμα του Τσίπρα προς ΚΙΝΑΛ και Αριστερά

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο αναμένεται να υπάρξει η πρώτη επίσημη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής, μέσω του κειμένου της απόφασής της, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του δεν θα περιοριστεί στο να σχολιάσει τι έγινε, αλλά και τι πρόκειται να γίνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα τόσο στο ΚΙΝΑΛ όσο, όμως, και στα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένου του ΜέΡΑ 25, ώστε να συμπτυχθεί ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Προϋπόθεση, πάντως, θα είναι ο ανοιχτός διάλογος που αν όλα πάνε καλά θα οδηγήσει σε προγραμματική συμφωνία χωρίς όμως μικρομεγαλισμούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, εκτιμάται πως θα κάνει λόγο στην Κεντρική Επιτροπή για το κλείσιμο ενός κύκλου για τη χώρα και το κόμμα και το άνοιγμα ενός άλλου.

Ο κ. Τσίπρας θα δώσει έμφαση και στο ότι στη δύσκολη μάχη που δόθηκε το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την πλειοψηφική στήριξη των λαϊκών τάξεων, των νέων, των άνεργων κι άλλων ευπαθών ή στοχοποιημένων κοινωνικών ομάδων.

Στην Κουμουνδούρου έτσι κι αλλιώς υπάρχει αισιοδοξία κι από το ότι μετά από την εκλογική ήττα δεκάδες πολίτες ζητούν να γραφτούν στο κόμμα.

Το ζητούμενο είναι, όπως παρατηρούν αρκετοί, να μην υπάρξουν οι αποκλεισμοί ακόμα και του πρόσφατου παρελθόντος σε βάρος εκείνων που προέρχονται από άλλα κόμματα, κατά βάση από το ΠΑΣΟΚ.

«Τα νέα μέλη να μην είναι απλές αναφορές στο χαρτί»
Σύμφωνα, εξάλλου, με κομματικές πηγές ο στόχος για 170.000 μέλη μέχρι τη διεξαγωγή του συνεδρίου- με πιθανότερο χρόνο τα τέλη του έτους- δεν είναι αυτοσκοπός, αφού θέλουν οι νεοεισερχόμενοι να δραστηριοποιηθούν ενεργά και να μην είναι απλές αναφορές στο χαρτί.

Το πώς, πάντως, θα ενταχθεί οργανικώς η Προοδευτική Συμμαχία στο νέο ΣΥΡΙΖΑ κι αν αυτό συμβεί πριν ή μετά από το συνέδριο είναι ζητούμενα στα οποία θα δώσει τελική απάντηση η Κεντρική Επιτροπή που θα συγκληθεί περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου κι αφού προηγηθεί έντονη ζύμωση μέσα στο κόμμα.

Πηγή: Politik.gr

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close