ΕιδήσειςΠολιτική ενημέρωση

Σήμερα! Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο Μαρινόπουλος! 11.000 εργαζόμενοι στο δρόμο…

Καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, με στόχο την εξυγίανση και την συνέχιση λειτουργίας της, ζητά η εταιρεία με τους 11.000 εργαζόμενους…

Την Παρασκευή, 1 Ιουλίου, θα συζητηθεί τελικώς η αίτηση της εταιρείας Μαρινόπουλος για υπαγωγή στο Άρθρο 99, που αφορά την εξυγίανση και την προστασία από τους πιστωτές της, ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στις οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας.

Η αίτηση επρόκειτο να συζητηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, όμως ορίστηκε νέα ημερομηνία για την Παρασκευή κια ως τότε απαγόρευσε την διενέργεια αναγκαστικών εκτελέσεων στην εταιρεία.

Η συζήτηση αναβλήθηκε, λόγω της παρέμβασης πιστωτών, οι οποίοι ζήτησαν χρόνο για να προετοιμαστούν και να ασκήσουν κύριες παρεμβάσεις, στην συζήτηση της Παρασκευής, στην οποία το δικαστήριο κάλεσε επιπλέον τους βασικούς πιστωτές της εταιρείας, το Δημόσιο και το ΙΚΑ.

H ανακοίνωση της Μαρινόπουλος

Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους. Η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.

Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης.

Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της.

Υπ. Εργασίας: Πρώτος στόχος οι θέσεις εργασίας

Σε ανακοίνωση του, το Υπ. Εργασίας αναφέρει ότι «από καιρό και από κοινού με άλλα Υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και ιδιαίτερα στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της. Το βασικότερο κριτήριο για τη συστηματική εμπλοκή του Υπουργείου Εργασίας στο ζήτημα αυτό είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία και παράλληλα η διασφάλιση της οικονομικής και εργασιακής ισορροπίας στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξαρτάται από αυτήν».

Οι εκκρεμότητες της εταιρείας

Η εταιρεία διατηρεί 705 καταστήματα και απασχολεί περίπου 11.000 εργαζομένους, ο δε κύκλος εργασιών της αντιστοιχεί περίπου στο 1% του ΑΕΠ της χώρας (ήταν 1,553 δις ευρώ το 2014).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας προς προμηθευτές ανέρχονται σε περίπου 550 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη της προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία φθάνουν τα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά τα δάνεια της εταιρείας ανέρχονται σε 218 εκατομμύρια, ενώ οι υποχρεώσεις χρηματοδοτικών μισθώσεων σε άλλα 428 εκατομμύρια.

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close