ΕιδήσειςΚαταγγελίεςΠολιτική ενημέρωση

2.500 δημόσιοι με πλαστά πτυχία παραμένουν στις θέσεις τους και τους “νομιμοποιούν”

2.500 δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται μέχρι και αυτή τη στιγμή με πλαστά πτυχία και παράτυπους τίτλους σπουδών, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βρίσκεται ένα βήμα πριν τους νομιμοποιήσει μέσω της διαδικασίας των εξετάσεων, γεγονός που προκαλεί την οργισμένη αντίδραση του Συνδέσμου Ιδρυτών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων εναντίον του Υπουργείου Παιδείας.

Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων αξιώνουν από το Υπουργείο: «Είναι δυνατόν κάτοχοι παράνομων και πλαστών τίτλων σπουδών να μένουν στη θέση τους και το πρόβλημα να κρύβεται κάτω από το χαλί, με μια διαδικασία εξετάσεων που δήθεν θα πιστοποιεί τις γνώσεις τους; Είναι δυνατόν οι ένοχοι απάτης που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του ποινικού νόμου να εξαγνίζονται, επειδή θα επανεξεταστούν από επιτροπή του Δημοσίου;»

Πρόσφατα, μάλιστα, η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε εκ νέου ότι τουλάχιστον 20 κάτοχοι παρανόμων και πλαστών τίτλων βρίσκονται σε λίστα διοριστέων του ΑΣΕΠ!

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι όσοι έχουν εντοπιστεί με «μαϊμού» πτυχιακούς τίτλους θα πρέπει να ξαναπεράσουν από διαδικασία εξετάσεων, ώστε να πιστοποιηθούν οι δεξιότητές τους.

Πηγή: “Τα Νέα”

Σε απλά Ελληνικά;
2.500 απατεώνες όπου προσκόμισαν παράνομα πλαστογραφημένα πτυχία έκλεψαν θέσεις εργασίας από άτομα που πληρούσαν τα κριτήρια. Ποια είναι η τιμωρία τους; Συνεχίζουν και εργάζονται και πληρώνονται κανονικά, ενώ το κράτος ψάχνει τρόπο για να τους «νομιμοποιήσει» μέσω ειδικών «εξετάσεων ικανοτήτων».

Ελλάς το μεγαλείο σου! Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να είχανε ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους και να εκκρεμούν δίκες εναντίον τους για όλες τις παράνομες πράξεις τους (πλαστογραφία – παράνομη κατάληψη θέσεως και αμοιβής).

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close