Ειδήσεις

Οι 12 καλύτερες πόλεις για να ξεκινήσεις καριέρα

Σε μία εποχή που λόγω κρίσης όλοι ψάχνουν (δυστυχώς) μία λύση στο εξωτερικό, κάναμε για εσάς την έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζουμε τις 12 καλύτερες επιλογές.

1. Texas, Austin

Σε αυτή την πόλη έχουνε γραφεία: Google, Apple, Facebook, Cisco Systems, eBay, Blizzard Entertainment, Samsung, και πολλοί άλλοι κολοσσοί…
#1 σε ποιότητα ζωής (με χαμηλό κόστος διαβίωσης), #3 σε ποσοστό ανάπτυξης, και #11 σε ευκαιρίες για νέους/νέες.

2. Amsterdam, Netherlands

Πανέμορφη πόλη και φιλική προς τους ποδηλάτες. Έχει ένα από τα πιο χαμηλά κόστη διαβίωσης στην Ευρώπη (!). Ελκύει τις εταιρείες τεχνολογίας, ενώ είναι εξαιρετική επιλογή για start-up επιχειρήσεις.

3. Santiago, Chile

Χαμηλά ποσοστά διαφθοράς, χαμηλή φορολόγηση, και πρωτοπόροι σε εταιρικά θέματα.
Η κυβέρνηση θέλει να φέρει ταλαντούχα άτομα και start-up επιχειρήσεις στη χώρα τους.

4. Washington, D.C.

Εξαιρετική επιλογή για δικτύωση, δημόσιες σχέσεις (#1 στη λίστα επιλογών), Μ.Κ.Ο., start-up επιχειρήσεις, και περίπου το 1/3 του πληθυσμού είναι ηλικίας 20-34.

#3 στη λίστα όσον αφορά τις επαγγελματικές ευκαιρίες και την ποιότητα ζωής, και με 58% του πληθυσμού να δηλώνουν ελεύθεροι…ίσως είναι καιρός να την επισκεφτείτε! 😉

5. Denver, Colorado

#8 στη λίστα για επαγγελματικές ευκαιρίες και νέους υπαλλήλους/εργάτες, και #13 στη λίστα για ποιότητα ζωής.
Η πόλη είναι ηλιόλουστη όλο το χρόνο, με πολλά αξιοθέατα και φύση. Έχουνε δώσει έμφαση σε θέματα που αφορούν την τέχνη, ενώ σίγουρα θα βρεις κάτι για να διασκεδάσεις.

6. Houston, Texas

#1 στη λίστα ως την πιο υψηλό μισθό στους νέους υπαλλήλους, και σύμφωνα με το CNN από τα πιο περιζήτητα real estate markets. Ο τύπος της Αμερικής έχει ονομάσει την πόλη “job creator” (δημιουργό θέσεων εργασίας).

7. Raleigh, North Carolina

Σταθερή οικονομία που αποτελεί εξαιρετική επιλογή για φοιτητές οικονομικών, ανάπτυξης software, ενέργειας, λιανικό εμπόριο. Υψηλή ποιότητα ζωής αν και το κόστος διαβίωσης ανεβαίνει σταδιακά. Είναι η #1 επιλογή για να μεγαλώσει κάποιος οικογένεια.

8. Montreal, Canada

Χαμηλό κόστος διαβίωσης με συνεχή άνοδο σε υπαλλήλους και ανάπτυξη. Καλή επιλογή για φοιτητές που σπούδασαν πληροφορίες και τεχνολογίες επικοινωνίας, πιλότοι-σπουδές σχετικές με αεροπλάνα, και οποιοδήποτε άλλο «δημιουργικό» κλάδο.

9. Boston, Massachusetts

Πόλη με πάνω από 100 κολέγια και πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων τα: Harvard, MIT, Boston University, και Boston College. Υψηλή συγκέντρωση νέων ατόμων σε ηλικίες 20-34 ετών. Αν και δεν έχει χαμηλό κόστος διαβίωσης έχει υψηλούς μισθούς (πάνω από το 34% του Μ.Ο. των πόλεων της Αμερικής).

10. Dallas, Texas

Χαμηλή ανεργία, χαμηλό κόστος διαβίωσης, πολλές ευκαιρίες για νέους υπαλλήλους, και υψηλοί μισθοί. Όπως λέει και το CNN λόγω της χαμηλής φορολόγησης και της στήριξης της κυβέρνησης αποτελεί επιλογή πολλών start-ups, ενώ είναι έδρα πολλών μεγάλων εταιρείων: J.C. Penney, GameStop, Dr. Pepper Snapple Group, Dave & Busters, Frito-Lay, και Rolex. Ιδανικό για σπουδαστές επικοινωνιών, τεχνολογίας, και κατασκευών-αστικής.

11. Minneapolis, Minnesota

Από τις πρώτες επιλογές αν ψάχνεις δουλειά. Με χαμηλό κόστος διαβίωσης και υψηλούς μισθούς. Έδρα μεγάλων εταιρειών όπως: Target, 3M, General Mills, Wells Fargo, και Mayo Clinic. Επιπλέον τα νοίκια είναι σε χαμηλό κόστος. Αν είσαι fitness τύπος είναι η ιδανική πόλη για εσένα, 80% του πληθυσμού γυμνάζεται πάνω από 30 λεπτά την ημέρα, και #2 επιλογή ως πόλη σε θέματα fitness-gym.

12. Sydney, Australia

Γνωστή ως start-up κοινωνία, με υψηλή ποιότητα ζωής (με όμορφες παραλίες και πάρκα) και η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Δυστυχώς όμως έχει υψηλό κόστος διαβίωσης παρά το γεγονός ότι είναι πολύ φιλική προς τις επιχειρήσεις.

Πηγή: Hubspot

Tags
Περισσότερα...

Επιλεγμένα νέα

Close